עוגת גבינה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  450 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
500 גרם גבינה לבנה 5% ( 2 יחידות ).
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון.
1 כף תמצית וניל.
שקית ג´לטין תפל ( עד 20 גרם ).
150 גרם יוגורט רגיל.
½ כוס מים רותחים.
500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת ( 2 יחידות ).
150 גרם פירורי ביסקוויטים טחונים לאבקה דקה.
100 גרם חמאה מומסת.
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

* שומרים בצד חצי כוס פירורי ביסקווטים ואת שאר
פירורי הבסקוויטים מערבבים עם החמאה המומסת
עד שהבסקוויטים נרטבים בחמאה, ונוצרת עיסה שתשמש
לתחתית העוגה.
* מרפדים את תחתית התבנית בעיסת הביסקוויטים
שנוצרה ושמים אותה בצד. ( גודל התבנית 24 )
* מערבבים בקערת המערבל במהירות נמוכה את הגבינה,
הסוכר, 1 כף מיץ לימון, ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס.
* שופכים את גרגרי הג´לטין לתוך חצי כוס מים רותחים
ובוחשים עד שהג´לטין נמס לגמרי ( בלי גושים ).
* מצננים מעט את הג´לטין ובוחשים פנימה את היוגורט.
* מוסיפים לגבינה שבקערת המערבל את היוגורט עם
הג´לטין ושוב מערבלים במהירות נמוכה. את הקערה הזאת
עם הגבינה מצננים במקרר במשך 10 דקות, עד שהגבינה
מסמיכה מעט.
* מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת, עד שהקצפת
הופכת ליציבה ומוסיפים לקערה ומערבבים
* שופכים את תוכן הקערה לתוך התבנית
עם הביסקווטים
* מכסים בפלסטיק או נייר כסף ומכניסים למקרר
לפחות ל 7 שעות.
* לפני ההגשה מפוררים את הפירורים שנשארו בחצי
הכוס, על העוגה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 21/04/2005.


כניסה לאתר המתכונים