עוגת אגוזים לפסח - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר לפסח.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
5 ביצים
½1 כוס סוכר
מיץ מ-1 לימון + קליפה מגורדת
2 כפות שמן
200 גרם אגוזים טחונים/קצוצים
¾ כוס קמח מצה
תבנית עגולה 26 משומנת

קרם שוקולד לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם) או שוקולד לבן
1 חבילה חמאה
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

להקציף ביצים עם סוכר עד הכפלת כמות וקבלת תערובת בצבע שמנת. להוסיף בהדרגה שמן ואת יתר החומרים, לשפוך לתבנית ולאפות בתנור חם 160-170 מעלות.

בינתיים להכין את השוקולד לציפוי ולמרוח על העוגה בעודה חמה.

הכנת הקרם שוקולד לציפוי:
להמיס בסיר כפול על אדים את השוקולד ולהוריד מהאש. להוסיף בהדרגה קוביות חמאה עד שהתערובת אחידה, ולמרוח מיד על העוגה החמה.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 22/04/2005.


כניסה לאתר המתכונים