עוגת גבינה עם שוקולד חם - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  למקצוענים.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
4 יחידות ביצה
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
¾ כוס סוכר
1 כוס קמח
4 יחידות גבינה לבנה
2 יחידות שמנת מתוקה
2 יחידות פודינג וניל
½ קילוגרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה, או מרגרינה

בצק:
ביצים,לימון,שמן,וניל,סוכר,קמח.
גבינה:
גבינה לבנה, שמנת מתוקה,וניל
לשוקולד:
שוקולד מריר,חמאה או מרגרינה 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

השוקולד:
1.ממיסים את החמאה ומוסיפים את השוקולד, הכול על אש נמוכה ביותר.
2.כאשר השוקולד נמס לגמרה והופך להיות חלק מהחמאה השוקולד מוכן. נותנים לו להתקרר.

הבצק:
1.מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2.בנפרד מערבבים את שאר החומרים חוץ מהקמח ומוסיפים אותם לקצף בעדינות.
3.לבסוף מוסיפים את הקמח ולאחר שמקבלים עיסה חלקה מעבירים לתבנית ואופים עד שישחים בחום בינוני-גבוה.

*בעת שהבצק מתקרר*
הגבינה:
1.מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב (מומלץ לעשות בשני חצאים על מנת שלא להכביד על המיקסר).
2.כאשר הקצפת מתחילה להתקשות מוסיפים את הגבינה ממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות.

העוגה:
1.את הבצק חוצים ע"י סכין לחם לשתי שכבות.
2.את הראשונה מניחים בתבנית, שמים עליו חצי מהגבינה ועל הגבינה שמים את החצי השני של הבצק.
3.כעת מורחים על הבצק שכבה דקה של שוקולד ועל השוקולד מניחים את שארית הגבינה.

* מומלץ להשאיר את העוגה לילה אחד במקרר כך שהבצק יספוג קצת נוזלים מהגבינה.
* בעת ההגשה: מחממים את השוקולד ועל כל פרוסת עוגה שופכים כ-2 כפות שוקולד גדושות.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 02/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים