עוגיות פריכות ממולאות בקרם אגוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  35  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
קורט מלח
1/3 כוס מרגרינה או חמאה מקוררת
2/3 כוס יין מתוק
למילוי:
2/3 כוס דבש
1 כפית קינמון טחון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגוררת
¼ כפית ציפורן
2 כוסות של אגוזי מלך קצוצים גס
קורט של פלפל שחור טחון  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

הכנת הבצק:
* בקערה, ערבבו את הקמח,סוכר, מלח והמרגרינה היטב. הוסיפו את היין וערבבו עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
* "אספו" את הבצק לכדור. חלקו אותו לשני חלקים, שטחו כל חלק לצורה של "דיסק" (בעובי). כסו בניילון וקררו למשך כשעתיים.
הכנת המילוי:
* שפכו את הדבש לתוך מחבת כבדה, וחממו על חום בינוני. הביאו את הדבש לרתיחה, הוסיפו את הקינמון והציפורן וחממו עד למצב שבו תרימו את הכף מהמחבת, ויצא לכם "סרט".
* לאחר כ 10 דקות, הוסיפו את האגוזים, את קליפות הלימון והתפוז, והפלפל והניחו להתבשל כ 10 דקות. הורידו מהאש וקררו עד למצב שבו תוכלו לגעת בעיסה בלי להיכוות.
* קמחו קרש חיתוך מקורר (או כל משטח נייד אחר) עם קמח או פירורי לחם (קמח עדיף), שפכו את המילוי על המשטח וגלגלו אותי ל 6 "חבלים" ארוכים. שימו לב: התערובת מתקררת ומתקשה מהר, עשו זאת בצורה מהירה.
* חממו תנור לחום של כ 180 מעלות, שמנו שתי תבניות.
* על משטח מקומח קלות, חלקו את הבצק ל 6 חלקים שווים. ורדדו אותו לרצועות ברוחב של כ 10 ס"מ. הניחו באמצע כל חתיכה את "חבל" המילוי, וסגרו את הבצק מסביבו. חיתכו את הבצק עם המילוי לחתיכות באורך אצבע.
* הניחו על התבנית ומרחו חלמון ביצה מלמעלה. אפו כ 20 דקות או עד שמזהיב.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 05/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים