עוגת חמאה עם אגוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם אגוזים קצוצים גס. (מלך או פקאן לפי הטעם האישי)
6 ביצים
2/3 כוס סוכר  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

בקערה שנכנסת למיקרו ממיסים 200 גרם שוקולד ו - 100 גרם חמאה. להזהר לא לחרוך.
לערבב היטב לעיסה אחידה, לקרר מעט
להפריד חלמונים וחלבונים. החלבונים לקערת הקצפה, החלמונים לעיסת השוקולד.
לערבב את החלמונים היטב אל תוך עיסת השוקולד.
להקציף את החלבונים עם 2/3 כוס סוכר
לשפוך את עיסת השוקולד אל תוך החלבונים המוקצפים
לערבב בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
להוסיף לתערובת את 100 גרם האגוזים קצוצים גס
לשפוך שני שליש מהתערובת לתבנית פיירקס עגולה או מלבנית.
את השליש הנותר שומרים במקרר לציפוי. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מוציאים כאשר סכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקיה.
מקררים מחוץ לתנור. (לא להבהל - העוגה צונחת וזה לא נורא. היא לא אמורה להיות גבוהה.)
כשהעוגה מתקררת - מצפים אותה בשליש התערובת שנשאר במקרר. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 06/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים