עוגת גבינה עם איי שוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבסיס:
500 גרם עוגיות שוקולד, פריכות גרוסות (במעבד מזון או ידנית)
½ כפית קינמון
¾ כוס חמאה מומסת

למלית:
1 ק"ג גבינת שמנת
150 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
3 כפיות אבקת קקאו
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס שמנת חמוצה


תבנית בקוטר 26 ס"מ 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מכינים את הבסיס: מערבבים את כל חומרי הבסיס ומהדקים בתחתית של תבנית משומנת.
2. מכינים את המלית: במעבד מזון מערבבים קצרות את כל החומרים, מלבד השוקולד.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. ממיסים את השוקולד (על ביין מארי או מיקרוגל), אבל לא מאפשרים לו להתחמם יותר מידי. אם השוקולד חם, נותנים לו להצטנן מעט.
5. יוצקים את המלית על הבסיס, ובעזרת כפית מנטפים "איי" שוקולד על גבי המלית (הם יחלחלו מעט לתוך הגבינה).
6. אופים כשעה. משאירים בתנור ופותחים את דלתו. מצננים ושומרים במקרר, מכוסה, עד להגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים