עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
750 גרם גבינה לבנה 9%
375 גרם שמנת מתוקה (חבילה וחצי)
100 גרם חמאה מרוככת
150 גרם שוקולד לבן
150 גרם קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 חלמון
2 כפיות תמצית וניל
1 כף אינסטנט וניל

תבנית בקוטר 26 ס"מ 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

הכנת התחתית האפויה:
1. מערבבים יחד 150 גרם קמח, כפית וחצי אבקת אפייה, שתי כפות סוכר. מוסיפים: 100 גרם חמאה מרוככת, חלמון, כפית תמצית וניל
לשים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
2. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת בצק שחום. מקררים היטב.
הכנת מלית הגבינה:
1. מערבבים יחד: 750 גרם גבינה לבנה 9%, כפית תמצית וניל
200 גרם סוכר (כוס אחת).
2. מקציפים לקצף יציב: 375 גרם שמנת מתוקה (חבילה וחצי) וכף אבקת אינסטנט וניל.
3. מקפלים את הקצף יחד עם הגבינה ויוצקים על התחתית האפויה. מכניסים למקרר למשך 24 שעות לפחות.
4. לאחר 24 שעות, מוציאים את העוגה מהמקרר ומכניסים למקפיא למשך שעה.
בינתיים מכינים את הציפוי.
הכנת הציפוי:
1. מחממים במיקרו 150 גרם שוקולד לבן עם 80 גרם שמנת מתוקה למשך שתי דקות.
2. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה לגמרי ומוסיפים כף של ליקר קוואנטרו . מקררים מעט.
3. מוציאים את העוגה מהמקפיא, משחררים אותה מהתבנית, שופכים את הציפוי ומשטחים. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים