עוגת מוס שוקולד עם תחתית בראוניס - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  320 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לתחתית:
125 גרם חמאה רכה
70 גרם שוקולד מריר מומס
2 ביצים
¼ כוס קמח תפוחי אדמה
¾ כוס סוכר
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

לקרם אנגליז:
1 כוס חלב
1 מכל שמנת מתוקה
¼ כוס סוכר
4 חלמונים
1 מקל וניל חצוי לאורכו

למוס:
450 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
350 גרם שוקולד מריר 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

שלב 1
מכינים את התחתית: במערבל, מקציפים את החמאה ומוסיפים בהדרגה את השוקולד. מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת יחד עם האגוזים. מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך של כ-10 דקות.

שלב 2
מכינים קרם אנגליז: מחממים את השמנת, החלב והוניל עד לרתיחה. מקציפים את החלמונים והסוכר ותוך כדי הקצפה מוסיפים את החלב הרותח, מחזירים לאש ומערבבים עד לפני רתיחה. מוציאים ומסננים.
שלב 3
מכינים את המוס: בבאן מרי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה), שמים את 300 מ"ל קרם אנגליז ומערבבים לתוכו את השוקולד עד שהוא נמס. מקררים ומוסיפים את הקצפת.
שלב 4
מרכיבים את העוגה: מניחים את תחתית הבראוניס בתבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ, או בתבניות אישיות קטנות (אם אתם משתמשים בתבניות אישיות - יש לחתוך את התחתית לעיגולים בקוטר התבנית) ומשטחים עליה את המוס. מכניסים למקרר ל-5 שעות. מקשטים בקרם אנגליז.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים