עוגת אפרסקים ואגוזי לוז - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  2  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
להכנת התבנית:
מעט חמאה
מעט קמח
לעוגה:
½2 כוסות קמח
מעט מלח
1 שקיק אבקת אפיה
150 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כוסות אפרסקים או שזיפים או משמשים או תערובת שלהם חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

לאגוזים:
½ כוס סוכר חום
100 גרם אגוזי לוז שבורים לפיסות
1 כפית קינמון

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180), משמנים ומקמחים את התבניות.
2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח בקערה ומניחים בצד.
שמים את החמאה , הסוכר, הוניל והביצים בקערת מערבל ומערבלים עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את תערובת הקמח ואת השמנת החמוצה לסירוגים ובהדרגה תוך ערבול עד שנוצרת עיסה חלקה. מוסיפים את הפירות ומערבבים ידנית.
3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים של תערובת האגוזים.
4. יוצקים כמחצית מעיסת הבצק לתבנית או לתבניות ומפזרים עליה מחצית מתערובת האגוזים. מכסים ביתרת הבצק ויוצקים מעל את יתרת תערובת האגוזים. אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
שומרים את העוגה בכלי אטום במקרר עד שבוע
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 10/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים