עוגת גבינה ותפוחי עץ - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לתחתית:
½1 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפיה
¼ כוס סוכר חום בהיר
180 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
למלית:
½ כוס צימוקים
2 כפות ליקר דובדבנים
30 גר´ חמאה
2 כפות פירורי לחם
1 כף סוכר
½ כפית קינמון טחון
2 תפוחי עץ מסוג גולד דלישס קלופים ומגולענים
500 גר´ גבינת שמנת
½ כוס סוכר
¼ כוס קמח
2 ביצים מופרדות
2 כפיות גרידת קליפת לימון
1 כוס שמנת חמוצה  


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערת מעבד מזון, מוסיפים את קוביות החמאה והסוכר, מעבדים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד.
מוציאים ואוספים לכדור, עוטפים בניילון צמיד ומאחסנים במקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 33 ס"מ, מניחים בתבנית 24 קפיצית על התחתית והדפנות.
מחממים את התנור ל-150°.
מניחים את הצימוקים בקערה קטנה ויוצקים מעל את הליקר, מערבבים ומניחים בצד.
בקערה נוספת מערבבים את החמאה, פירורי הלחם, הסוכר והקינמון לתערובת פירורית, מניחים בצד.
מפזרים את תערובת הפירורים עת תחתית הבצק בתבנית, מפזרים מעל את הצימוקים.
פורסים את התפוחים הקלפוים לפרוסות דקות ומניחים על הצימוקים בתבנית כמניפה.
מערבבים היטב בקערה את הגבינה, הסוכר, הקמח, החלמונים, גרידת הלימון והשמנת לתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
יוצקים את התערובת על שכבת התפוחים ומחליקים.
מכניסים לאפיה של שעה ו-20 דקות בערך או עד להשחמה של העוגה והתייצבות המלית.
מוציאים ומצננים על רשת 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 15/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים