עלים משוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  15 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
מגבות נייר
נייר אפיה
סיר אידוי כפול
כף מעץ
שוקולד מריר
סכין קהה - מעוגלת 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

1. שיטפו את העלים במים וסבון ופזרו אותם על מגבות הנייר,בעדינות ייבשו אותם לחלוטין.
2. חממו את השוקולד בסיר האידוי הכפול, עד שהוא נמס, כשהוא נמס וללא גושים, הורידו אותו מהאש.
3. מירחו על כל אחד מהעלים שכבה עבה יחסית של שוקולד, השתדלו לא למרוח את שני הצדדים, אלא רק את הצד עם ה"ורידים" של העלה. במידה ותמרחו גם את הצד השני יהיה קשה לקלף אותם.
4. לאחר שמרחתם אותם, הניחו אותם בעדינות על נייר האפייה והכניסו למקרר למשך 15 דקות לערך כדי לקרר.
5. כדי לקלף את העלים מהשוקולד יש לגעת בשוקולד כמה שפחות ולמשוך מ"גזע" העלה. לוקח קצת זמן, אבל כשמבינים איך זה עובד. זה הולך מהר.
6. אכסנו את עלי השוקולד בקופסא מכוסה במקרר.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 16/05/2005.


כניסה לאתר המתכונים