עוגיות גבינה מלוחות - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  40  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאת תנובה מרוככת
250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
200 גרם גבינת קולאז´ קצ´קבל מגוררת
1 גביע שמנת תנובה אורגינל 15%
1 ביצה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
1 כוס עשבי תיבול קצוצים [עירית, טימין, ריחן, שמיר]
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות זיתים שחורים קצוצים

לבירוש: 1 ביצה טרופה
2 כפות שמן
100 גרם גבינת העמק מגוררת גס או 100 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן

להגשה: 3 גביעי יופלה או ריויון צונן
 
1. שמים בקערה את כל המרכיזים ולשים לבצק אחיד - אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
מקררים שעתיים.
מחממים תנור לחום גבוה [200 מעלות] מחלקים את הבצק לכדורים בגודל משמש קטן, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
2. מורחים את העוגיות בביצה טרופה מעורבבת עם שמן, אופים כ-20 דקות - עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים את התבנית מהתנור, זורים על כל עוגיה מעט מגבינת העמק המגוררת, אופים עוד 5 דקות עד שהגבינה תימס.
3. מגישים בטמפ´ החדר עם יופלה לבן או ריויון צונן.  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 07/06/2005.


כניסה לאתר המתכונים