עוגת שוקולד קרה עם קרם גבינה מלמעלה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  20 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לתחתית:
300 גר שוקולד 70 אחוז
150 גר חמאה
5 חלמונים
כפית תמצית וניל
50 גר´ סוכר
3 חלבונים
לגבינה:
120 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
350 גר גבינת ריקוטה מעוכה חלק
1 ביצה ועוד חלמון
קליפה מגורדת מלימון אחד
סלסלת פטל טרי או אגוסי פקאן קלופים
 
התחתית:
מקציפים את החלבונים והסוכר במטרפה ידנית.
שמים את השוקולד והחמאה על סיר אדים כפול עד להמסה. מורידים מהאש. מוסיפים את החלמונים אחד, אחד. מוסיפים את הוניל, ומקפלים פנימה את הקצף.
יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית ואופים בחום של 150 מעלות כעשר דקות. המרכז עדיין רך.
הגבינה:
מקציפים בעזרת מיקסר את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. טורפים פנימה את הביצים, גבינה, וקליפת לימון לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה שהוקצפה לקצפת ומקפלים אותה בעדינו לתערובת.
יוצקים על התחתית, מפזרים מעל את פטל או האגוזים, מכסים ומקררים מספר שעות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Ofericko בתאריך 26/06/2005.


כניסה לאתר המתכונים