קרם בוואריה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
8 חלמונים
2 כפות מחוקות של ג´לטין
2 כוסות חלב
1 כוס סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
¼ כוס מים רותחים
500 מ"ל שמנת מתוקה 
1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
2. שמים את החלב ומקל הוניל בסיר ומחממים עד שהחלב כמעט רותח. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים תוך ערבוב מתמיד. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתעבה וכמעט רותחת (חשוב לא להרתיח!) ומורידים את הסיר מהאש.
3. ממיסים את הג´לטין במים, מוסיפים לסיר ומניחים בצד.
4. כשהתערובת פושרת, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את תערובת החלמונים והחלב לתוך הקצפת.
5. מעבירים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר במשך לילה.

בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 24/09/2005.


כניסה לאתר המתכונים