קרם שניט - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 ליטר חלב
½1 כוסות סוכר
4 חלמונים
7 כפיות קורנפלור (90 גרם)
1 מקל וניל
2 מכלים של שמנת מתוקה (500 גרם)

תבנית 30X30 ס"מ 
1. מרתיחים ¾ ליטר חלב עם הסוכר ומקל הוניל ומבשלים כ-2 דקות.
2. מוציאים את מקל הוניל, חורצים לשניים ומגרדים את הגרגרים השחורים ומכניסים אותם חזרה לחלב.
3. בינתיים מערבבים את יתרת החלב עם הקורנפלור והחלמונים. ומוזגים תוך כדי ערבוב לחלב הרותח . ממשיכים לערבב. עד שהרוטב מסמיך.
4. מכבים את האש, מעבירים לכלי פלסטיק, עוטפים בניילון נצמד ומחכים להתקררות מוחלטת.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף חזק ומקפלים עם הקרם וניל.
6. מניחים את הקרם על גבי משטח של בצק עלים ומעל הקרם מסדרים קוביות של בצק עלים (שחתכנו מבעוד מועד).
7. זהו, מכניסים למקרר לכמה שעות עד להתייצבות הקרם ובתאבון. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 25/11/2005.


כניסה לאתר המתכונים