עוגת דבש - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  20 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
¾ כוס דבש
2 כפות שמן
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית קפה שחור
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן

לסירופ:
1 כף מיץ לימון
50 גרם סוכר
3 כפות מים 
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים חלמונים עם הדבש הקל, השמן, התבלינים והקפה.
3. מאחדים את תערובת הקצף עם תערובת החלמונים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעדינות.
4. אופים את העוגה בחום בינוני בערך 40 דקות, מצננים מעט ויוצקים מעל את הסירופ.
5. להכנת הסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 31/01/2006.


כניסה לאתר המתכונים