פאי פקאן - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  180 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 ביצה
תמצית וניל

למילוי:
½1 כוסות סוכר
½ כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
קליפה ומיץ מלימון 1
400 גרם אגוזי פקאן 
1. מכינים בצק אחיד מכל החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה.
לאחר כשעה מרדדים את הבצק לעלה הגדול יותר מקוטר התבנית ו´שופכים´ אותו לתבנית.
מנקבים קלות את התחתית בעזרת מזלג.
מחזירים לקירור לעוד כשעה.
2. מכינים את המילוי: בסיר מרתיחים סוכר ומים עד שהסוכר נהיה קרמל בצבע חום כהה.
מנמיכים את האש ושופכים תוך כדי ערבוב את השמנת המתוקה.
מערבבים עד שהמרקם חלק.
מכבים את האש ומצננים קלות.
לאחחר שהתערובת התקררה מוסיפים את הביצים והלימון.
3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
אופים את התבנית עם הבצק (ללא המילוי) כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.
מוציאים מהתנור, מפזרים על הבצק את הפקאן, יוצקים מעל לאגוזים את המילוי ומחזירים לתנור לעוד כ-20 דקות, עד שהפאי יציב.

[תבנית הפאי בערך 26 ס"מ] 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 02/03/2006.


כניסה לאתר המתכונים