תפוחים אפויים במלית ערמונים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  6  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
6 תפוחים
1-2 כפיות מיץ לימון טרי
1 צנצנת מחית ערמונים ממותקת
קינמון טחון, אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
60 גרם חמאה [כולל שימון תבנית] 
1. קולפים את התפוחים וזולפים עליהם ממיץ הלימון.
מסירים את חלקם העליון של התפוחים ושומרים בצד.
מרוקנים את מרבית התוך ומשאירים דפנות עבות, נפטרים מהגלעינים וקוצצים את ´בשר´ התפוחים ומעבירים לקערה.
2. מחממים תנור לחום בנוני [180 מעלות], משמנים בחמאה.
3. מערבבים את מחית הערמונים עם ´בשר´ התפוחים.
מתבלים בקינמון ובאגוז מוסקט לפי הטעם.
4. חותכים חמאה ל-6 קוביות ומניחים בכל תפוח.
מכסים את התפוחים בחלק העליון של התפוח ששמרנו ומניחים בתבנית, זה ליד זה.
5. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דק´.
מסירים את הרדיד ואופים כ-10 דק´ נוספות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 13/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים