קוגלהוף שמרים עם אגוזים וצימוקים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  130 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½ כוס משקה רום
1 כוס צימוקים
25 גרם שמרים טריים ומפוררים
½ כוס חלב
6 ביצים
½ כוס קמח
1/8 כפית מלח
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
16 חצאי אגוזי פקאן
תבנית קוגלהוף 
1. מרתיחים את הרום בסיר קטן ויוצקים על הצימוקים ושומרים בצד.
2. שמים בקערת המערבל את השמרים, החלב, הביצים, הקמח והסוכר ומערבלים עד לקבלת הבצק.
מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבל עד שהחמאה נבלעת בבצק.
3. מסננים את הצימוקים מהרום ומוסיפים לבצק ומערבלים כדקה.
4. מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקום חמים לחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מחממים את התנור לחום 200 מעלות, משמנים ומקמחים את התבנית.
6. מניחים בתחתית התבנית, על כל אחד מקימורי התבנית חצי אגוז פקאן ויוצקים מהבצק גליל אחיד ורחב.
מחברים את הקצוות לטבעת בקוטר התבנית ומניחים בתבנית.
מכסים במגבת בד ומניחים במקום חמים להתפחה נוספת, כ-20 דקות.
7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-15 דקות.
מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.
8. מוציאים מהתנור ומצננים [רצוי על רשת] כ-20 דקות לפני ההגשה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 14/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים