עוגת מוקה-שיש - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  20  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
½1 כפיות אבקת אפייה
2 כוס קמח
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קפה
1 כוס שמן
½1 כוסות סוכר חום
3 ביצים
50 גרם שוקולד מריר 
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים ומקמחים תבנית סיר פלא או אינגליש קייק.
3. מנפים אבקת אפייה, קמח ומלח.
מערבבים את הקפה והוניל יחד.
4. מערבלים במיקסר שמן וסוכר ואט אט מוסיפים ביצים. [ביצה אחר ביצה]
טורפים אחרי כל הוספה עד שהתערובת בהירה יותר.
מוסיפים לסירוגין את הקמח והקפה.
מערבבים בכף עץ לתערובת אחידה.
5. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או בקערה מעל מים רותחים.
מערבבים היטב עם 1/3 כוס מהבלילה.
יוצקים מחצית מבלילת הקפה לתוך התבנית המוכנה ויוצקים למעלה מחצית מתערובת השוקולד.
מכסים ביתרת בלילת הקפה ומסיימים ביתרת תערובת השוקולד.
מעבירים בבלילה ידית של כף עץ בצורת עיגולים כדי ליצור דוגמת שיש.
6. אופים כ-50 דק´.
מצננים ל-10 דק´.
אפשר לקשט באבקת סוכר\קקאו\אבקת סוכר פירות ועוד. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 26/02/2006.


כניסה לאתר המתכונים