עוגת ספירה גבינה ושוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  360 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
בסיס:
200 ג´ פתי בר
100 ג´ חמאה
2 כפות סוכר חום

120 ג´ סוכר
4 ביצים
750 ג´ גבינה לבנה
1 אינסטנט וניל
150 ג´ שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר וניל
150 ג´ שוקולד לבן
60 ג´ שמנת מתוקה
1כפית ליקר קוואנטרו
200 ג´ שוקולד חלב
80 ג´ שמנת מתוקה
1 כפית ליקר שוקולד 
לטחון את הביסקויטים, להמיס את החמאה, לערבב את הביסקויטים עם החמאה והסוכר חום.
להדק את הביסקויטים בתחתית התבנית.
במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה, להצמיד נייר כסף לדפנות מכל הכיוונים.
להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה.
להניח בפריזר בינתיים.
להדליק תנור ל 160 מעלות.
להקציף את הביצים עם הסוכר.
לערבב בקערה נפרדת את הגבינה עם האינסטנט וניל + שמנת מתוקה+ סוכר וניל.
לאחד את תערובת הגבינה עם הביצים.
לחלק את את התערובת לשניים.
להמיס שוקולד לבן עם השמנת המתוקה והליקר.
לערבב עם מחצית מהתערובת שחילקנו
להמיס שוקולד חלב עם השמנת והליקר.
לערבב עם המחצית השניה של התערובת שנשארה.
להעביר כל אחת מתערובות השוקולד לשני כדי מזיגה.
להוציא את התבנית מהפריזר.
לשפוך מהתערובת הלבנה למרכז התבנית בסביבות ¾ כוס.
לשפוך מהתערובת הכהה למרכז הלבנה וככה להמשיך עד שתערובות השוקולד נגמרות.
להקפיד למזוג לאמצע התבנית.
לשפוך ממרחק נמוך.
אם במקרה אמצע הספירלה זז לצד, יש להטות בעדינות את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע.
לא לתת לתערובת השוקולד לטפטף לתוך הבלילה, ברגע שסיימתם למזוג להרים מיד.
(השתדל\י שלא יהיו ילדים בסביבה).
להכניס את העוגה לתנור.
לשפוך מים רותחים לתבנית הגדולה.
לשים לב לא לעבור את נייר הכסף שמסביב שמים לא יחדרו לעוגה.
בסביבות שעה+ כמה דקות העוגה בתנור.
העוגה מוכנה שהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז.
להניח לה להתקרר, לשים אותה במקרר ל 5 שעות לפחות.

בתאבון ! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 06/01/2006.


כניסה לאתר המתכונים