פאי פירות מיובשים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  120 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
בצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
¾ כוס שמנת מתוקה

מילוי:
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
250 גרם שקדים מולבנים
100 גרם צימוקים
100 גרם שזיפים
¾ כוס שמנת מתוקה
100 גרם משמשים מיובשים
1 כפית תמצית וניל

אפייה:
1 חלמון
1 כף מים 
1. במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח עם קוביות החמאה, רק עד קבלת פירורים.
מוסיפים את השמנת ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק.
עוטפים ביריעת ניילון נצמדת ומצננים חצי שעה במקרר.

2. שוטחים שלושה רבעים מהבצק על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
מצננים רבע שעה במקרר.
מכסים את הבצק ביריעת אלומיניום ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה. 200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי.

3. בינתיים מכינים את המילוי, ממיסים את הסוכר בסיר כבד עד שהוא הופך לקרמל, מנמיכים מאוד את האש.
מחממים את השמנת המתוקה עם החמאה במיקרוגל ומוסיפים בזהירות לקרמל תוך בחישה. ממשיכים לחמם עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את השקדים, הצימוקים והשזיפים ללא הגלעינים עם תמצית הוניל.
מערבבים ומסירים מהאש, יוצקים על הבצק החצי אפוי.

4. מרדדים את הבצק שנותר, חותכים לרצועות מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את רצועות הבצק.
אופי כחצי שעה בתנור בחום בינוני, 180 מעלות.

* להגשה ניתן להוסיף גלידת וניל.

בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 29/07/2006.


כניסה לאתר המתכונים