טארטלטים של אגוזי מקדמיה ושוקולד - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  8  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  130 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
8 תבניות טארט אישיות

לבצק
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
¼1 כוסות קמח
1 חלמון
1 כפית דבש או סירופ גלוקוז
1/3 כוס + כוס אבקת סוכר

למילוי
2 ביצים
1 כוס סוכר
½ כף קוניאק
2 כפות קמח
¼ כפית מלח
100 גרם חמאה, מומסת ומקוררת מעט
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
½2 כוסות אגוזי מקדמיה, קלופים ולא קלויים 
הבצק
שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת של פירורים גדולים.
מוציאים מהמעבד ומעבדים בידיים לכדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במשך שעתיים.

המילוי
טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר והקוניאק, מוסיפים את המלח והקמח.
מערבבים מעט ומוסיפים את החמאה והשוקולד, ממשיכים לערבב ושומרים בצד עד לשימוש.
מחממים את התנור ל-190 מעלות ומשמנים את תבניות הטארט.

הרכבת הטארט
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעיגול גדול.
קורצים בחותכן או בכוס עיגולים.
מרפדים את שקעי התבנית בעיגולי הבצק ומהדקים היטב את הבסיס והדפנות.
ממלאים במילוי השוקולד כמעט עד לגובה הדפנות ומסדרים מעל את אגוזי המקדמיה.
מכניסים לתנור למשך 10 דקות ומנמיכים את הטמפ´ ל-170 מעלות ואופים עוד 10 דקות.
מוציאים מהתנור, משחררים מתבניות הטארט, מצננים כמה דקות ומגישים.

בתאבון ! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י Lara בתאריך 15/09/2006.


כניסה לאתר המתכונים