חלות - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  14  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  70 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 ק"ג קמח
3 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר
כף תמצית וניל
כף שטוחה מלח
7 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן 
מנפים את הקמח, אחר כך יוצרים גומה ובתוכה שמים את השמרים והסוכר, בצד שמים את המלח, שלא יהיה קרוב לשמרים ומוזגים את המים הפושרים, לשים היטב עד שנעשה בצק אחיד ורך, מוסיפים בהדרגה את השמן, מוסיפים מעט מהשמן ולשים, ככה חוזרים על הפעולה עד שכל השמן נספג בבצק ומרגישים שהבצק מתחיל לתפוח והוא רך ומעט דביק
נותנים לבצק לתפוח, השיטה שלי היא לעטוף את הקערה בשקית זבל גדולה ומעל לכסות במגבת עבה, שיטה טובה הבצק תופח מהר ויפה,
אחרי שהבצק תפח, יוצרים חלות או לחמניות מניחים בתבנית ומעל מורחים ביצה, אפשר לפזר שומשום או זעטר או כל תוספת המתאימה לחלות.
אופים את החלות בחום גבוה כ220 מעלות תלוי בתנור.
החלה נאפת כ15 דקות או יותר

בהצלחה
אוריתושלה
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י אוריתושלה בתאריך 10/06/2006.


כניסה לאתר המתכונים