עוגת שכבות מעולה וגם כשרה לפסח - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  16  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
אינסטנט פודינג שוקולד, 6 ביצים מופרדות, 2 כפות סוכר.
שמנת מתוקה לקצפת, כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל.
200 גרם שוקולד מריר, 3 ביצים מופרדות, כף מרגרינה, מעט תמצית וניל, מעט תמצית רום. 
שכבה א´: מפרידים 6 ביצים, מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם שתי כפות סוכר, בהדרגה מוסיפים את החלמונים תוך כדי הקצפה, וכן את האינסטנט פודינג שוקולד.
מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה יוצקים לתבנית עגולה מס´ 26 ואופים ב -180 מעלות כעשרים דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
שכבה ב´: מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
שכבה ג´ : ממיסים את השוקולד, כשנמס,מוסיפים כף מרגרינה ובוחשים מוסיפים תמצית וניל ותמצית רום. מפרידים את הביצים ומוסיפים את החלמונים לשוקולד. מקציפים את החלבונים,ללא סוכר, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בזהירות עד לקבלת מוס שוקולד.
מרכיבים את העוגה: שמים את שכבה ב´, הקצפת, על שכבה א´ האפויה, ומעליה את מוס השוקולד. שמים במקרר ללילה ובתאבון.
טיפ: למי שלא אוכל ביצים לא מבושלות ניתן להחליף את המוס בתערובת של שמנת מתוקה ושוקלד. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י offer bass בתאריך 11/12/2006.


כניסה לאתר המתכונים