מופלטה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  15  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 ק"ג קמח
¼ כפית שמרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
מים
שמן לטיגון (לא שמן זית) 
1. לשים את כל המרכיבים עם מים, לפי הצורך. הבצק צריך לקבל מרקם מעט יותר רך מבצק ללחם.

2. מוסיפים לבצק 4 כפות שמן כדי שלא יידבק לקערה.

3. מחלקים את הבצק לפיסות בגודל ½ ביצה ומניחים על תבנית משומנת. מחממים מעט שמן במחבת.

4. משמנים את משטח העבודה. מניחים עליו כדור בצק ופותחים אותו בעזרת שתי הידיים – מותחים אותו לכל הכיוונים. המופלטה צריכה להיות דקה מאוד. מניחים מופלטה במחבת ובינתיים פותחים את המופלטה הבאה, מניחים אותה על זו שבמחבת והופכים, כך שבכל פעם מיטגן רק צד אחד. פותחים את הבאה בתור, מניחים על ערימת המופלטות המטוגנות במחבת והופכים שוב. ממשיכים כך עד שבערימה במחבת יש בערך 15 מופלטות. מגישים מיד עם חמאה מומסת ודבש. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 20/04/2007.


כניסה לאתר המתכונים