אוזני המן מבצק פריך - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  30  מנות.        כשרות:  לא ידועה.        קושי:  לא צויין.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לבצק:
2 חלמונים (צהוב)
ביצה שלמה
1 חבילת מרגרינה או חמאה בטמפ´ החדר
כוס סוכר
1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 שקית אבקת אפייה
1/2 חבילת סוכר וניל
1+1/2 כוסות קמח תופח
כ-3 כוסות קמח רגיל לפי הצורך

למילוי:
כוס אגוזים טחונים דק
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס פירורי לחם או פתי בר מרוסקים (לא חובה)
1/2 כוס קונפיטורה או ריבה
1 חלבון

למריחה:
חלמון ביצה + מעט מים 
מערבבים את רכיבי הבצק בקערה, כולל הקמח התופח (ללא הקמח הרגיל).

מוסיפים את הקמח הרגיל בהדרגה ותוך לישת הבצק עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך- עד שהבצק נעים למגע ולא דביק).

מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המילוי.

מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
וקורצים עיגולים בעזרת כוס.

יוצרים כדור של מילוי ולוקחים חתיכות בגודל שווה ומניחים במרכז העיגולים.

מהדקים הקצוות בצורת אוזן המן.

מניחים את אוזני ההמן בתבנית משומנת (או על נייר אפיה).

מורחים בחלמון + מעט מים באמצעות מברשת.

אופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב (אין צורך לחמם את התנור מראש).

כשאוזני ההמן מוכנים - יש להפרידם מהתבנית ולצנן על רשת (אחרת נדבקים) .

כשמתקרר ניתן לאחסן לתקופה של עד שלושה שבועות בקופסא אטומה. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 19/03/2008.


כניסה לאתר המתכונים