סשימי דג ברוטב תפוחי עץ, ליים וחזרת (מתכון לסושי) - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  לא כשר.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
600 גרם טונה או סלמון טריים מאוד

לתיבול הדג:
1 בצל אדום
1 כף ג´ינג´ר טרי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות ממרח מיסו לבן
שמן זית
מירין (יין אורז מתקתק) או דבש
תערובת פלפל, זרעי כוסברה ומלח.

לרוטב:
כמה כפות מיץ ליים או לימון
1 כפית קליפת ליים או לימון
1 תפוח עץ ´סמיט´
2 כפיות וואסאבי או חזרת לבנה
2 כפות שמן זית
מעט ג´ינג´ר
תערובת פלפל, זרעי כוסברה ומלח. 
1. מורחים את הבצל בשמן זית, עוטפים בנייר אלומיניום וצולים אותו על הכיריים עד שהוא מושחם ורך. מקלפים ומקררים. לחלופין אפשר לאפות בתנור חם כ- 20 דקות.

2. מכינים את הרוטב: בקערה מתאימה מערבבים את מיץ הלימון עם הקליפה המגוררת. מגררים דק את התפוח. מוסיפים את התפוח המגורר, הוואסאבי או החזרת, ושמן הזית.

3. מכינים את תיבול הדג: קוצצים דק את הבצל.
מוסיפים את ממרח המיסו, הסויה, מעט מירין או דבש ותערובת הפלפל עם זרעי הכוסברה והמלח.

4. מרכיבים את המנה: חותכים את הדג לפרוסות דקות מאוד.
מערבבים את פרוסות הדג עם תערובת הבצל והמיסו.
יוצקים מעט מרוטב תפוחי העץ על צלחות הגשה ומסדרים פרוסות של הדג בצורה נאה.

מגישים מייד. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 04/06/2008.


כניסה לאתר המתכונים