מתכון לוופל בלגי - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
3 כוסות קמח
½ כוס חלב, פושר
¾ קובייה שמרים טריים (או ½1 כפות שמרים יבשים, או ¾ חבילה שמרית)
2 ביצים
1 חלמון
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
200 גר´ חמאה, רכה
2 כוסות קוביות סוכר (אם אין, משתמשים ב-¼1 כוסות סוכר רגיל) 
מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד החמאה וקוביות הסוכר. לשים על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק. אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח או חלב.
מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים כ-30 דקות.
לשים את החמאה לתוך הבצק עד שהיא נספגת לחלוטין.
מרסקים את קוביות הסוכר לפירורים גדולים ולשים לתוך הבצק.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-15 דקות.
מחממים מכשיר לוופל בלגי, מניחים במכשיר שני כדורים בכל פעם ואופים במשך 3 דקות.
מגישים לבד או עם אבקת סוכר, קצפת, גלידה או פירות. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 17/05/2008 23:14:54.


כניסה לאתר המתכונים