מרק קרם עגבניות - מתכון זה זכה ל-7 כוכביםמתכון זה זכה ל-7 כוכביםמתכון זה זכה ל-7 כוכביםמתכון זה זכה ל-7 כוכביםמתכון זה זכה ל-7 כוכביםמתכון זה זכה ל-7 כוכביםמתכון זה זכה ל-7 כוכבים
כמות:  6  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
בצל אחד גדול חתוך לקוביות
6 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לקוביות
גזר אחד בינוני חתוך לפרוסות
200 גרם של רסק עגבניות
כפית שום כתוש
2 כפות גדושות של קמח
4 כפות אבקת מרק בטעם עוף
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
כף סוכר
מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
¼ כוס שמן זית
6 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם 
1. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר.
מזהיבים קלות ומוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והשום הכתוש. מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

2. מוסיפים רסק עגבניות, קמח ואפקת מרק ומערבבים. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

3. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהגזר רך.

4. מעבירים את המרק לבלנדר, טוחנים היטב ומחזירים לסיר.
מוסיפים את השמנת והסוכר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מנהל האתר בתאריך 13/06/2008 18:01:04.


כניסה לאתר המתכונים