שרימפס בחלב קוקוס וקארי - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  4  מנות.        כשרות:  לא כשר.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
500 גרם שרימפס מקולף ונקי
1 כף שום כתוש
1 כפית ג´ינג´ר טרי קצוץ דק
קמצוץ צ´ילי יבש או ½ צ´ילי אדום קצוץ
מיץ מ-½ לימון
¼ כוס יין לבן (לא חובה)

לרוטב:
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
1 כפית גדושה אבקת קארי
100 מ"ל שמנת מתוקה
5-6 עלי כפיר ליים או סרט מקליפת לימון
מלח ופלפל לבן לפי הטעם 
מכינים את הרוטב בסיר רחב, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.
במחבת גדולה מקפיצים את השרימפס במעט שמן זית עם שום, ג´ינג´ר וצ´ילי,
מוסיפים את היין והלימון ומבשלים עוד דקה,
מוסיפים את הרוטב המוכן וממשיכים לבשל עד שהשרימפס מוכנים,
מקשטים בכוסברה טריה ומגישים.


בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 20/06/2008 00:59:27.


כניסה לאתר המתכונים