מאלבי עם ג´לי פטל - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  8  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  45 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 חבילה ג’לי פטל אסם
1 ליטר חלב
6 כפות עמילן
חצי כפית מי ורדים
100 גרם סוכר
100 מ"ל חלב
2 כוסות מים רותחים
50 גרם פירורי פתי בר אסם
20 גרם קוקוס טחון
רבע כפות קינמון טחון 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

. שמים בתוך סיר את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה. במקביל, ממיסים את העמילן עם 100 מ"ל חלב ו-5-6 טיפות מי ורדים.

2. כשהחלב רותח בסיר, מוסיפים את תערובת העמילן והחלב שהכנו, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מתאחדת ומסמיכה.

3. מוזגים לקערות. מכינים את הג’לי פטל, לפי הוראות היצרן, אך לא לתת לו להתקשות.

4. לאחר שהמהלבי התקרר מעט מוזגים מעליו שכבה של ג’לי ומקררים. יש להניח במקרר למשך 3 שעות או למשך הלילה.

5. מקשטים בתערובת פירורי פתי בר, קוקוס וקינמון ומגישים.

*הצעת הגשה: ניתן להוסיף 100 מ"ל סירופ סוכר בתוספת חצי כפית מי ורדים.

בתיאבון 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י ohad בתאריך 30/06/2008 13:47:06.


כניסה לאתר המתכונים