נפוליאון פילו עם קצפת ופירות יער - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
לעלי פילו מסוכרים:
4 עלי פילו
ביצה טרופה
סוכר

לפירות יער:
2 כפות סוכר
3 כפות מים
1 כוס פירות יער טריים או קפואים
1 כף ליקר דובדבנים (או קרם דה קסיס)

להגשה:
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
3 כפות סוכר 
1. מורחים עלה פילו במעט ביצה טרופה, מניחים עוד עלה ומורחים שוב בביצה.
2. בעזרת כוס קורצים עיגולים ומפזרים מעליהם סוכר.
3. מניחים את עיגולי הפילו על תבנית עם נייר אפיה, כשצדם המסוכר כלפי מטה. מברישים במעט ביצה ושוב מפזרים סוכר מעל.
4. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.
5. אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-4 דקות עד הזהבה.
6. לקראת ההגשה, מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים פירות יער וליקר דובדבנים ומרתיחים עוד דקה.
7. מקציפים את הקצפת הצמחית במערבל ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
8. להגשה, מניחים עיגול פילו בצלחת, מזלפים מעליו קצפת ומפזרים פירות יער.
יוצרים שכבה נוספת של בצק – קצפת – פירות ומסיימים בעלה פילו. 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י sattla בתאריך 28/07/2008 20:40:43.


כניסה לאתר המתכונים