מרנג שוקולד ואגוזים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  30  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  לא צויין.        זמן הכנה:  130 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:

4\3 כוס אבקת סוכר
100 גרם שקדים
3 כפות קקאו הולנדי
4 כפיות עמילן תירס
1 כוס חלבונים (3-4 יחידות, לפי הגודל)
1 כפית קרם טרטר
1 כפית תמצית וניל
טיפת תמצית שקדים

 

1. מחממים תנור ל- 100 מעלות.
2. במעבד מזון שמים 4\1 כוס סוכר, שקדים, קקאו ועמילן תירס ומערבבים למעין "קמח גס".
3. במיקסר טורפים חלבונים, קרם טרטר ותמציות - עד שנוצר קצף קל, מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב אך לא "יבש".
4. מקפלים את המרכיבים היבשים לתוך הקצף וממלאים שק זילוף עם צנתר כוכב קוטר 8 מ"מ.
5. מרפדים תבניות אפיה שטוחות בנייר אפיה ומזליפים פסי מרנג לכל אורך התבנית (או בכל צורה אחרת - עיגול למשל)
6. אופים שעה וחצי ומצננים לפחות שעה לפני שמאכסנים בכלי אטום. אם אפיתם מקלות, שוברים לפיסות של 6-7 ס"מ.


 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י חיים שף בתאריך 18/09/2008 17:25:54.


כניסה לאתר המתכונים