פתי בר עם פירות יבשים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  15  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
100 גרם פתי בר שבורים לחתיכות קטנות
250 גרם ממרח תמרים ללא חרצנים (עיסת תמרים)
100 גרם חמאה רכה
1-2 כפות דבש
3 יחידות תאנים מיובשות חתוכות לרצועות רחבות
5 יחידות משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
¼ כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס
¼ כוס זרעוני שומשום קלויים
כפית גדושה ג´ינג´יר טרי מגורר (במידה ורוצים) 
1. שמים את התמרים בקערת זכוכית ומחממים במיקרוגל כ-2 דק´ עד שהעיסה מתרככת. לחילופין, ניתן לחמם מעל סיר אידוי.

2. בעזרת מזלג טורפים פנימה את הדבש, החמאה הרכה ושברי הפתי בר.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, הג´ינג´יר והשומשום וממשיכים לערבב עם מזלג לתערובת סמיכה.

4. שוטחים נייר אלומיניום ושמים בתוכו את התערובת בצורת נקניק באורך של כ-40 ס"מ. מגלגלים לגליל מהודק, סוגרים היטב ומשהים במקרר ליממה. (או במקפיא).

5. פורסים ומגישים.

בתאבון! 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 28/11/2008 23:25:33.


כניסה לאתר המתכונים