ריבת תותים חמה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  1  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  60 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
1 סיר ברזל גדול (רצוי נמוך שוליים, בקוטר 32-30 ס"מ).

2 ק"ג תותי שדה, אדומים וקטנים

1.800 ק"ג סוכר

20 גרגרי פלפל שחור חריף

בשביל לאכול את הריבה:

חלה טריה (רצוי מתוקה)

1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר (הכי טוב חמאה דנית)
 
1. ממלאים קערה גדולה במים ומניחים את התותים בתוכה, כדי שהחול ישקע.

2. מוציאים את התותים מהמים, מסירים את הפיטמות הירוקות, מניחים בסיר הבישול יחד עם הסוכר, מערבבים בעדינות ומשהים כחצי שכה, מערבבים שוב.

3. מניחים את הסיר על להבה בינונית, מוסיפים את גרגרי הפלפל, ומביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב מפעם לפעם. כשרותח, מנמיכים את הלהבה ושומרים שהריבה תמשיך לרתוח במתינות (simmering). כך במשך 30-40 דקות. לא מסירים קצף.

4. האכילה: מביאים את הסיר לשולחן, מניחים אותו באמצע יחד עם החלה והחמאה. כל אחד קורע לעצמו נתח מן החלה, מנגב אותה בחמאה ואחר כך טובל אותה בתוך הריבה החמה ומכניס לפה.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י natsh בתאריך 12/08/2008 12:32:25.


כניסה לאתר המתכונים