פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  6  מנות.        כשרות:  כשר בשרי.        קושי:  בינוני.        זמן הכנה:  90 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
3 פרגיות שלמות
חצי כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן יבש
100 גרם דבש
למילוי:
חצי קג´ אורז בסמטי
חצי ליטר מים-רותחים
שמן זית
250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים,דבלים,תמרים,שזיפים ,כל מה שבא
100 גרם צנוברים קלויים
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

שוטפים ומייבשים את הפרגיות.

המילוי:
בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות,
מסירים מהאש.
אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.

הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות.




*במהלך הבישול-
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .

בתיאבון!!!



המתכון הנ"ל באדיבות קייטרינג "מולי ומיכל"
טלפון- 04-9541052
http://www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal/
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י meital_m55 בתאריך 19/01/2009 13:30:40.


כניסה לאתר המתכונים