כיסוני סלק במילוי גבינת סנט מור - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  4  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  30 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
2 סלקים בינוניים
טבעות גבינת סנט מור (או כל גליל גבינת עיזים)
250cc שמנת מתוקה
50cc יין לבן
קמצוץ פרג
קמצוץ גרידת לימון
מלח פלפל לפי הטעם
טבעות בצל ירוק לקישוט
 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

מבשלים את הסלק כשעה ומקררים אותו.
כשהסלק קר חותכים אתו לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
במחבת רותחת ממסים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים יין, שמנת, גרידת לימון, מלח והפלפל.
מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.

סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים, מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם.
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י יוני אהרוני. בתאריך 06/09/2009 17:28:36.


כניסה לאתר המתכונים