עוגת טחינה נימוחה וקלת הכנה - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  12  מנות.        כשרות:  כשר חלבי.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  50 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
עוגה עשירה וטעימה הולכת טוב עם הקפה , קלת הכנה
בלי הפרדות ביצים

תבנית אניגליש קייק

מרכיבי בלילת הכישוף
2 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס טחינה גולמית (125 גר, אפשר גם טחינה מלאה`)
100 גר` חמאה מומסת
כוס ורבע קמח תופח
1/3 כוס מיץ תפוזים
4 כפות שוקולד צ`יפס קטנים

 


תמונת המתכון:

לחץ להגדלה

הכנת התענוג
. להקציף את הביצים עד שהן קלילות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה ממשיכים להקציף עד שהסוכר נמס.
2. יוצקים פנימה את הטחינה והחמאה המומסת, וממשיכים להקציף לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח לסרוגין עם המיץ ומערבבים עד שהעיסה נעשית חלקה לגמרי.
4. מוסיפים את השוקולד צ`יפס ובוחשים.
5. מעבירים לתבנית משומנת היטב ושמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני - נמוך (170).
6. אופים כ- 50-45 דקות עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
7. מצננים לפני ההגשה
לא לחשוש אם הבלילה דלילה זה בסדר

טיפ טיפון


מי שלא אוהב שוקולד צ`פס יכול להוסיף במקום – אגוזים גרוסים,שקדים או כל מה שחפצה נפשו
המתכון במקור של יעל מוינה
עם שינויים שלי  
מתכון זה נשלח לאתר ע"י מהבלוג-קסמים מתוקים בתאריך 14/08/2009 10:44:23.


כניסה לאתר המתכונים