עוגת תפוזים ושקדים - מתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכביםמתכון זה זכה ל-5 כוכבים
כמות:  10  מנות.        כשרות:  כשר פרווה.        קושי:  פשוט וקל.        זמן הכנה:  40 דקות.
מצרכים: אופן הכנה:
עוגה לחה ונהדרת המתאימה גם לסובלים מרגישות לגלוטן!
המתכון באדיבות ג´ייקוב שגיב שף מסעדת "המזווה של ג´ייקוב " במושב אביאל
מרכיבים:
6 ביצים גדולות
250 גרם שקדים טחונים (עם הקליפה החומה)
250 גרם סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 תפוזים גדולים בשלים
2 כפות פרוסות שקדים מולבנים
 
הכנה:

שוטפים את התפוזים השלמים, מכניסים לקערת מיקרוגל מוסיפים כוס מים ומכסים הנילון נצמד שמתאים למיקרוגל ומבשלים בעוצמה הכי גבוהה 20 דקות. ממתינים 5 דקות ומבשלים עוד 10 דקות. מוציאים מהמיקרו, מורידים בזהירות את הניילון ומצננים כמה דקות. חוצים את התפוזים , מוציאים את החרצנים ומעבירים למעבד מזון יחד עם המים שבהם התבשלו התפוזים וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה (בערך דקה).
מעבירים לקערת בחישה מוסיפים את הסוכר והשקדים הטחונים שהוספנו אליהם את אבקת האפייה. טורפים 4 ביצים ושני חלמונים ומוסיפים לאט לאט תוך בחישה מתמדת לתערובת התפוזים. מקציפים את 2 החלבונים הנותרים ומקפלים את הקצף הנוקשה לתערובת.מפזרים את פרוסות השקדים על העיסה. משמנים תבנית קפיצית 28ס"מ ומוזגים לתוכה את העיסה, מחליקים ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות.
להוציא מהתנור ולצנן היטב. אפשר לקשט הם פרוסות דקות של תפוז מקולף ולמזוג על העוגה ג´לטין מומס- ציפוי זה ישמור על לחות העוגה לאורך זמן. את דפנות העוגה מצפים בקצפת נוקשה (פרווה אם מגישים בארוחה בשרית...).
המתכונים באדיבות ג´ייקוב שגיב- שף מסעדת "המזווה של גייקוב" במושב אביאל

המזווה של ג´ייקוב מושב אביאל- 04-6181839
פתוח שימו לב: רק שישי שבת, במהלך השבוע- בתיאום מראש ,
שישי: 08:45 – 15:00 שבת: 09:30 – 17:30
http://www.jakobslarder.co.il
 
מתכון זה נשלח לאתר ע"י meital_m55 בתאריך 17/07/2011 14:03:21.


כניסה לאתר המתכונים