2.5 כפות ג'לטין 1.5 כוס סוכר 1 כוס סירופ תירס 1/4 כפית מלח 2 כפות תמצית וניל אבקת סוכר לאיבוק
ערבבו את הג'לטין ו1/2 כוס מים קרים במערבל, הניחו בצד ל30 דקות
ערבבו סוכר, סירופ תירוס, מלח ו1/2 כוס מים במחבת קטנה על אש נמוכה מאוד וערבבו עד להמסת הסוכר, בעזרת מברשת רטובה סלקו את גרגירי הסוכר שנדבקים לצדדים.
העלו את עצמת האש לבשלו את הסירופ עד לטמפרטורה של 117 מעלות. לטמפרטורה מדויקת ניתן להגיע בעזרת מד חום מיוחד לסוכר
שפכו את הסירופ בזהירות לתוך קערת המערבל עם תערובת הג'לטין תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה מאוד, ערבבו עד לקבלת תערובת אוורירית, לבנה ועבה.. לפחות פי 3 בנפח כ15 דקות. הוסיפו תמצית וניל וערבבו עוד כדקה. פזרו אבקת סוכר בנדיבות על תבנית 20/30. שפכו את התערובת פנימה ושוב אבקו עם אבקת הסוכר. תפחו על הסוכר עם היד מעט.
השאירו ללילה לא מכוסה לייבוש. הפכו את התבנית על קרש חיתוך נקי וחתכו עם סכין חמה ונקיה. אבקו בעוד מעט אבקת סוכר
|